
Visionen er at omdanne det eksisterende pakhus ved Dybvig Havn på Fejø til en bygning som kan rumme et væld af aktiviteter og funktioner, for både øens beboere og besøgende.
Dybvig Havn besøges hvert år, ud over øens egne fastboende, også af mange turister og andre som har relation til øen bl.a. sommerhusejere, campister, sejlere m.fl.
Pakhuset vil således virke som samlingssted for lokalbefolkningen hele året og besøgende vil få mulighed for at opleve nogen af de lokale produkter og fortællinger som udstilles. Foreninger vil få en facilitet som kan danne udgangspunkt for mange aktiviteter omkring vand og natur samt lave events der præsenterer øen og bidrage til mere liv lokalt.
Endvidere bevares bygningen som et ikon for Dybvig Havn og en erindring om det tidligere liv på havnen.
Konstruktion
Bygningen er opført i 1938 til bådebyggeri. De to sidehuse er udført i tømmerkonstruktioner, og afstivet med skråstivere. Taget over midterrummet bæres af saxespær, som er sammenboltet, hvor de krydser hinanden og bæres på sidehusenes stolpekonstruktioner. Konstruktionerne bevares og restaureres.
Salen
Pakhusets midterdel skal fungere som en alsidig sal, der kan rumme en bred vifte af arrangementer og aktiviteter. Salens åbenhed er således et centralt element. Der skal både være mulighed for at afskærme salen og lukke op med en bred åbning, så indendørs og udendørs arealer kan bruges sammen, med bordopstillinger, boder og mennesker både inde i bygningen og udenfor.
Udendørs aktiviteter
Pakhuset skal fungere som et maritimt fælles aktivitetshus, hvor der blandt andet etableres omklædning for vinterbadere, opbevaring af kajakker og andet udstyr til maritime aktiviteter samt værksted og lille køkken.
Bådmuseet
Der etableres et åbent udstillingsrum med en permanent udstilling bestående af den klinkbyggede båd, arbejdsredskaber og tegninger, der findes i huset. Der udarbejdes desuden yderligere historisk materiale.
Udstillingen er åben og kan besøges af turister. Skoleklasser kan besøge øen og huset. Få en guidet tur i udstillingen og prøve nogle af de maritime aktiviteter.
Tilgængelighed
Huset indrettes tilgængeligt. Der etableres en stor rampe, der også fungerer som terrasse foran pakhusets sal.
År2024StedDybvig Havn, FejøBygherreFejø HavnelaugSamarbejdeLolland Kommune, Fejø Fonden, LAG Lokale Aktionsgrupper, Den Europæiske Landbrugsfond, Plan- og LanddistriktstyrelsenYdelseSkitseprojektArealCa. 170 M²
Uanset om i har en lille eller et stort projekt, der kræver byggeteknisk bistand, så er vi her for at hjælpe. Send endelig en mail på info@dparkitekter.dk eller kontakt Jim Høj eller Kristoffer Rauff.